Hastalıklar ve Tedaviler

Plonidal Hastalık - Kıl Dönmesi Tedavisi

Pilonidal hastalık nasıl teşhis edilir?

Pilonidal hastalık tanısı kuyruk kemiği bölgesinde şişlik ve ağrı gibi belirtilere dayanılarak konulur. Kalça kıvrımını dikkatlice incelemek derideki delikleri ortaya çıkarabilir.

 

Pilonidal hastalık nasıl tedavi edilir?

Pilonidal hastalığı olan çocuklar için şiddetine bağlı olarak birkaç farklı tedavi seçeneği vardır. Bazen bir pilonidal apse ilk ortaya çıktığında, doktorlar onu antibiyotiklerle tedavi eder ve enfekte bölgeyi tıraş etmek ve düzenli olarak temizlemek de dahil olmak üzere ev hijyeni önerir. Enfekte bir cep varsa, boşaltılması gerekebilir. Bu, antibiyotiklerle birleştirildiğinde enfeksiyonu çözebilir.

Epilasyon

Pilonidal hastalığı tedavi etmek için yapabileceğiniz en önemli şey epilasyondur. Tek bir kıl bile kesiğin iyileşmesini engelleyebilir veya yeni bir apsenin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bir aile üyesinin veya klinisyenin büyük olasılıkla evde tüy alma konusunda yardıma ihtiyacı olacaktır.

Epilasyon yöntemleri

Tıraş olmak

Kılların ne kadar kalın olduğuna ve ne kadar hızlı uzadığına bağlı olarak, kalça arasındaki bölgenin her hafta tıraş edilmesi gerekebilir. Normal bir tıraş bıçağı, elektrikli sakal düzeltici veya kaş şekillendirici kullanabilirsiniz.

Kimyasal epilasyon

Tüy dökücü krem ​​veya jel tüyleri alır ve daha uzun süre uzamasını engeller. Kremi kırık deriden ve anüsten uzak tuttuğunuzdan emin olun.

Lazer epilasyon

Bazı insanlar, tek başına tıraş olmakla yönetilemeyecek kadar fazla miktarda saça sahiptir. Bu gibi durumlarda sağlık ekibi lazer epilasyon önerebilir.

Lazer epilasyon, doktor muayenehanesinde yapılabilecek güvenli bir işlemdir. Bu tedavi hafif rahatsızlığa neden olabilir, ancak genellikle iyi tolere edilir. Tüm tedavi yaklaşık iki ila üç dakika sürer.

Kalıcı veya kalıcıya yakın epilasyon, dört ila sekiz lazer tedavisi gerektirir. Tedaviler altı ila sekiz hafta arayla yapılır. Tedaviler arasında çok uzun süre beklemek, çocuğunuzun ekstra lazer tedavilerine ihtiyaç duymasına neden olacağından lazer tedavilerini zamanında planlamak önemlidir.

Hijyen

Doktorunuz, kalça kırışıklığının derisindeki tüm bakterileri, birikintileri, gevşek tüyleri ve teri gidermek için bölgenin düzenli olarak temizlenmesini önerebilir. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:

günde iki ila üç kez 10 ila 15 dakika küvet, jakuzi, havuz veya okyanusta ıslanmak

Elde tutulan bir duş başlığı ile kalça bölgesine günde iki ila üç kez 10 ila 15 dakika püskürtme

Pilonidal apse kendi kendine boşalmıyorsa, bir doktor muayenehanesinde veya acil serviste boşaltılması gerekebilir.

Sinüzektomi

Sinüzektomi cilt çukurlarını giderir ve saçın giriş yolunu kapatır. İyi tolere edilen bu işlem sedasyon ve lokal anestezi ile gerçekleştirilir.

Cerrahi tedaviler

Pilonidal hastalığın cerrahi tedavisi geçmişte yaygındı, ancak şimdi nadiren uygulanmaktadır. Sadece sinüzektomi başarısız olan veya davranışsal veya başka nedenlerle tedavi protokolüne uyamayan hastalarda kullanıyoruz.

Non-invaziv pilonidal kist tedavisi

Ana önceliğimiz, bir hastanın yaşamı üzerinde en az etkiye sahip olan bakımı sağlamaktır. Bizim için bu, en az ağrı, en az okula gitmeme günü ve en kısa egzersiz kısıtlaması süresi anlamına gelir. Hastalarımız tedavileri boyunca hiçbir kısıtlama olmaksızın tam bir spor ve aktivite seviyesinin tadını çıkarırlar.

Gençlik yılları kısadır. Bu önemli dönemde bu hastalığın yükünden kurtulmayı her hasta hak ediyor

 

Pilonidal kistin çıkarılması ve takip bakımı

Tedavi planımız, gerektiğinde iyileştirilmiş hijyen ve epilasyon ile başlar. Kalın, kaba tüyleri olan hastalar için lazer epilasyon sunuyoruz.

Akut inflamasyon düzeldikten sonra günübirlik olarak sedasyon ve lokal anestezi ile sinüzektomi yapıyoruz. İyi tolere edilen işlemden sonra, hastaların herhangi bir aktivite kısıtlaması yoktur ve işlem öncesi aktivitelerine hemen dönebilirler.

Hastalar, daha fazla pilonidal hastalık belirtisi kalmayana ve minimum nüks riski olana kadar altı ila sekiz haftalık aralıklarla takip ofis ziyaretleri ve yara kontrolleri için geri döner.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bu sayfada, tedavi edici sağlık hizmetiyle ilgili bilgiler yer almamaktadır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışın.